Personvern

Personvernerklæring

Personopplysninger er opplysninger som kan kobles til deg som person. Det kan være navn og kontaktopplysninger, men også mye annen informasjon som kan knyttes til deg mer indirekte. For Sommerbris er det viktig at du vet hva slags personopplysninger vi behandler, slik at du kan ivareta dine rettigheter etter personvernlovgivningen.

Dersom du har spørsmål om denne personvernerklæringen eller vurderingene vi har gjort, kan du kontakte oss på personvern@sommerbris.com

Informasjon du og andre gir

Informasjon og innhold du gir
Vi samler innhold, kommunikasjon og annen informasjon du gir når du bruker nettstedene våre. Dette kan inkludere informasjon i eller om innholdet du oppgir (som metadata), for eksempel stedsrelatert informasjon i et bilde eller datoen en fil ble opprettet. Det kan også inkludere det du ser gjennom funksjoner vi tilbyr. Systemene våre behandler automatisk innhold og kommunikasjon du og andre gir for å analysere kontekst og hva som er i dem for formålene beskrevet nedenfor.

Data med spesiell beskyttelse
Du kan velge å gi informasjon. Denne og annen informasjon er underlagt spesiell beskyttelse under norsk og EU-lovgivning.

Din bruk av våre tjenester
Vi samler inn informasjon om hvordan du bruker våre nettsteder og tjenester, for eksempel hvilke typer innhold du ser på eller engasjerer med; hva du gjør; handlingene du tar; tid, frekvens og varighet av aktivitetene dine. For eksempel logger vi når du bruker og sist har brukt tjenestene våre, og hvilket innhold du ser på tjenestene våre. Vi samler også inn informasjon om hvordan du bruker nettstedene og tjenestene våre.

Enhetsinformasjon
Vi samler informasjon fra – og om – datamaskiner, telefoner og andre nettkoblede enheter du bruker med våre nettsteder og tjenester, og vi kombinerer denne informasjonen på tvers av forskjellige enheter du bruker. For eksempel bruker vi informasjon som er samlet inn om din bruk av tjenestene våre på telefonen din for å tilpasse innholdet eller funksjonene du ser når du bruker tjenestene våre på en annen enhet, for eksempel din bærbare datamaskin eller nettbrett. Informasjon vi får fra disse enhetene inkluderer:

Enhetsattributter
informasjon som operativsystem, maskinvare- og programvareversjoner, batterinivå, signalstyrke, tilgjengelig lagringsplass, nettlesertype, app- og filnavn og -typer og plugins.

Enhetsoperasjoner
informasjon om operasjoner og atferd som utføres på enheten, for eksempel om et vindu er i forgrunnen eller bakgrunnen, eller musebevegelser (som kan hjelpe til med å skille mennesker fra roboter).

Identifikatorer
unike identifikatorer, enhets-ID-er og andre identifikatorer, for eksempel fra apper eller kontoer du bruker, eller andre identifikatorer som er unike for Sommerbris Company-tjenester tilknyttet samme enhet eller konto.

Enhetssignaler
Bluetooth-signaler og informasjon om Wi-Fi-tilgangspunkter, fyrtårn og mobiltårn i nærheten.

Data fra enhetsinnstillinger
informasjon du tillater oss å motta gjennom enhetsinnstillinger du slår på, for eksempel tilgang til GPS-posisjonen din, kamera eller bilder.

Nettverk og tilkoblinger
informasjon som navnet på mobiloperatøren eller Internett-leverandøren, språk, tidssone, mobiltelefonnummer, IP-adresse og tilkoblingshastighet.

Informasjon om informasjonskapsler
data fra informasjonskapsler som er lagret på enheten din, inkludert informasjonskapsel-ID og innstillinger.

For å lese mer om hvordan vi bruker informasjonskapsler i forbindelse med Sommerbris, klikk her.

Hvordan bruker vi denne informasjonen?

Vi bruker informasjonen vi har (med forbehold om valg du tar) som beskrevet nedenfor. Dette er hvordan:

Tilby, tilpasse og forbedre våre tjenester
Vi bruker informasjonen vi har for å levere våre tjenester, inkludert tilpassede funksjoner og innhold – både på og utenfor våre nettsteder. For å lage personlige tjenester som er unike og relevante for deg, bruker vi dine forbindelser, preferanser og oppførsel basert på dataene vi samler inn om deg og andre (inkludert alle data med spesiell beskyttelse du velger å gi der du har gitt ditt eksplisitte samtykke); og hvordan du bruker og samhandler med våre tjenester.

Informasjon på tvers av Sommerbris-tjenester og -enheter
Vi kobler informasjon om aktivitetene dine på forskjellige Sommerbris-tjenester og -enheter for å gi en mer skreddersydd og konsistent opplevelse på tvers av tjenester du bruker, uansett hvor du bruker dem.

Stedsrelatert informasjon
Vi bruker stedsrelatert informasjon – som din nåværende posisjon og hvor du bor – for å tilby, tilpasse og forbedre tjenestene våre for deg og andre. Stedsrelatert informasjon kan være basert på ting som presis enhetsplassering (hvis du har tillatt oss å samle den inn), IP-adresser og informasjon fra din og andres bruk av nettsteder eller tjenester.

Produktundersøkelse og utvikling
Vi bruker informasjonen vi har til å utvikle, teste og forbedre tjenestene våre, blant annet ved å utføre undersøkelser, teste og feilsøke nye produkter og funksjoner.

Analyse av tjenester
Vi bruker informasjonen vi har for å måle effektiviteten og distribusjonen av tjenestene våre, og forstå hvilke typer mennesker som bruker tjenestene våre.

Fremme sikkerhet, integritet og sikkerhet
Vi bruker informasjonen vi har for å verifisere kontoer og aktivitet, bekjempe skadelig oppførsel, oppdage og forhindre spam og andre dårlige opplevelser, opprettholde integriteten til våre tjenester og fremme sikkerhet på og utenfor våre tjenester. For eksempel bruker vi data vi har for å undersøke mistenkelig aktivitet, eller for å oppdage når noen trenger hjelp.

Kommuniser med deg
Vi bruker informasjonen vi har for å kommunisere med deg om tjenestene våre, og fortelle deg om våre retningslinjer og vilkår. Vi bruker også informasjonen din for å svare på deg når du kontakter oss.

Forskning og innovasjon for sosialt gode
Vi bruker informasjonen vi har til å gjennomføre og støtte forskning og innovasjon, teknologisk utvikling, offentlig interesse, helse og velvære.

Hvordan deles informasjonen?

Informasjonen din blir delt med andre på følgende måter:

Deling på Sommerbris-tjenester

Informasjon kan sees av alle som har administratorrettigheter. Administratorer kan for eksempel se om du er aktiv på tjenestene våre (dvs. chatintegrasjon fra Facebook), eller når du sist brukte tjenestene våre.

Deling med tredjepart

Vi samarbeider med tredjepartspartnere som hjelper oss å tilby og forbedre tjenestene våre. Vi selger ikke noe av informasjonen din til noen, og det vil vi aldri gjøre. Vi pålegger også strenge begrensninger for hvordan våre partnere kan bruke og avsløre dataene vi gir. Her er typene tredjeparter vi deler informasjon med:

 • Partnere som bruker analysetjenestene våre: Vi tilbyr samlet statistikk og innsikt som hjelper partnere med å forstå hvordan folk engasjerer. For eksempel mottar administratorer informasjon om brukere, samt demografi og annen informasjon som hjelper dem med å forstå interaksjoner og atferd. Dette gjelder blant annet Facebook og Google.
 • Analysepartnere: Vi deler informasjon om deg med selskaper som samler data for å levere analyser og rapporter.
 • Tjenestetilbydere: Vi gir informasjon og innhold til tjenesteleverandører som støtter virksomheten vår, for eksempel ved å tilby tekniske infrastrukturtjenester, analysere hvordan tjenestene våre brukes, tilby kundeservice, legge til rette for betaling eller gjennomføre undersøkelser.
 • Forskere og akademikere: Vi gir også informasjon og innhold til forskningspartnere og akademikere for å gjennomføre forskning som fremmer innovasjon som støtter vår virksomhet eller misjon, og forbedrer oppdagelse og innovasjon om temaer generelt sosial velferd, teknologisk utvikling, offentlig interesse, helse og velvære.
 • Politi eller juridiske forespørsler: Vi deler informasjon med rettshåndhevelse eller som svar på juridiske forespørsler.

Les mer om hvordan du kan kontrollere informasjonen om deg som du eller andre deler med tredjepartspartnere her.

Hvordan deles informasjon internt?

Sommerbris deler infrastruktur, systemer og teknologi internt for å gi en innovativ, relevant, konsekvent og sikker kundeopplevelse. Vi behandler informasjon om deg som tillatt av gjeldende lov, og i samsvar med deres vilkår og retningslinjer.

Hva er vårt juridiske grunnlag for behandling av data?

Vi samler inn, bruker og deler dataene vi har på måtene som er beskrevet nedenfor:

 • i samsvar med ditt samtykke, som du når som helst kan tilbakekalle;
 • etter behov for å overholde våre juridiske forpliktelser;
 • for å beskytte dine vitale interesser, eller andres;
 • etter behov av offentlig interesse; og
 • som er nødvendig for våre (eller andres) legitime interesser, inkludert våre interesser for å tilby en innovativ, personlig, sikker og lønnsom tjeneste til våre brukere og partnere, med mindre disse interessene overstyres av dine interesser eller grunnleggende rettigheter og friheter som krever beskyttelse av personlig informasjon.

Hvordan kan du utøve dine rettigheter gitt i GDPR?

I henhold til den generelle personvernforordningen (GDPR) har du rett til å få tilgang til, utbedre, eksportere og slette dataene dine. Du har også rett til å motsette deg og begrense behandling av dataene dine. Dette inkluderer:

 • retten til å motsette seg vår behandling av dine data for direkte markedsføring; og
 • retten til å motsette seg behandlingen av dine data der vi utfører en oppgave av offentlig interesse eller forfølger våre legitime interesser eller en tredjeparts interesser.
 • Har du spørsmål kan du kontakte oss på personvern@sommerbris.com.

Datalagring, deaktivering av konto og sletting

Vi lagrer data til det ikke lenger er nødvendig å tilby tjenestene våre, eller til kontoen din blir slettet – avhengig av hva som kommer først. Dette er en sak-til-sak-avgjørelse som avhenger av ting som dataenes art, hvorfor de samles inn og behandles, og relevante juridiske eller operasjonelle oppbevaringsbehov.

Hvordan svarer vi på juridiske forespørsler eller forhindrer skade?

Som svar på en juridisk forespørsel, der vi har god tro mener at loven krever at vi gjør det. Vi kan også svare på juridiske forespørsler der svar er påkrevd av lov i den jurisdiksjonen, påvirker brukere i jurisdiksjonen og er i samsvar med internasjonalt anerkjente standarder.

Når det er nødvendig å: oppdage, forhindre og adressere svindel, uautorisert bruk av tjenestene, brudd på våre vilkår eller retningslinjer eller annen skadelig eller ulovlig aktivitet; for å beskytte oss selv (inkludert våre rettigheter, eiendom eller tjenester), deg eller andre, inkludert som en del av etterforskning eller forskriftsmessige henvendelser; eller for å forhindre død eller overhengende kroppsskade. For eksempel, hvis relevant, gir vi informasjon til og mottar informasjon fra tredjepartspartnere om påliteligheten til kontoen din for å forhindre svindel, misbruk og annen skadelig aktivitet på og utenfor tjenestene våre.

Informasjon vi mottar om deg, kan bevares i lengre tid når det er gjenstand for en juridisk forespørsel eller forpliktelse, statlig etterforskning eller etterforskning av mulige brudd på våre vilkår eller retningslinjer, eller på annen måte for å forhindre skade. Vi beholder også informasjon fra kontoer som er deaktivert for vilkårskrenkelser i minst ett år for å forhindre gjentatt misbruk eller andre begrepskrenkelser.

Hvordan behandler vi data som en del av våre globale tjenester?

Vi deler informasjon globalt, både internt og eksternt med våre partnere og med dem du kobler til og deler med over hele verden i samsvar med denne personvernerklæringen. Informasjon kontrollert av Sommerbris vil bli overført eller overført til, eller lagret og behandlet i, Norge eller andre land utenfor der du bor for formålene som beskrevet her. Disse dataoverføringene er nødvendige for å tilby tjenestene våre til deg.

Hvordan vil vi varsle deg om endringer?

Vi vil varsle deg før vi gjør endringer i denne personvernerklæringen, og gi deg muligheten til å gjennomgå den reviderte versjonen før du velger å fortsette å bruke tjenestene våre.

Hvordan kan du kontakte Sommerbris for spørsmål?

Hvis du har spørsmål om denne policyen, kan du kontakte oss her.

Du har også rett til å klage til Sommerbris ledende tilsynsmyndighet, Datatilsynet eller din lokale tilsynsmyndighet.

Sist oppdatert: 19. november 2020