To nye kvinnelige artister til Sommerbris

I anledning den internasjonale kvinnedagen 8. mars, har vi sluppet to nye kvinnelige artister. Miss Li og Linnea Dale!

Miss Li gjør sin eneste konsert i Norge i 2022 fredag 17. juni på Sommerbris. Med sin energiske radiopop er musikken hennes som skapt for festivalen vår. I forfjor kom ho med landeplagen “Komplicerad”, en lett gjenkjennelig melodi som man tar seg i å nynne på etter at man har hørt den bare en gang. Miss Li spiller en pianopop basert på en blanding av flere ulike sjangre som blues, jazz, kabaret og folkemusikk. Kort sagt kan det oppsummeres som moderne pop.

Linnea Dale er nok først og fremst kjent for å være stemmen bak de to store gjennombruddslåtene til Donkeyboy i 2009, nemlig “Ambitions” og “Sometimes”. Men litt etter dette valgte Linnea å fokusere på egne prosjekter. Siden 2012 har Linnea gitt ut tre egne plater med blant annet Øystein Greni og Paal Waaktaar som produsenter. i 2018 slapp Linnea det svært kritikerroste albumet “Wait for the morning”, i 2019 var ho med i “Hver gang vi møtes” på TV2.

Fra før spiller både Dagny, Gabrielle og Petra Marklund.

Dagny har nærmest blitt synonymt med å slå på radioen de siste månedene. Slår du på radioen i dag ruller den fengende “Somebody” ustanselig på alle kanalene. Catchy og nynnbare melodier kombinert med sangtalentet hennes har gitt ho en sterk posisjon på de kommersielle radiokanalene. Dagny er rett og slett så hot det går an å bli om dagen i Norge.

Gabrielle er en av de få artistene som kan gå ut på en scene og ha publikum i sin hule hånd, en egenskap som bare ekte entertainere har. Hun sang seg inn i våre hjerter i 2010 med “Ring meg”. Siden den gang har Gabrielle levert en jevn strøm gode poplåter som “5 fine frøkner”, “Vekk meg opp”, “Mellom skyene”, “Bordet” og “Regn fra blå himmel”.

Petra Marklund har med “Händerna mot himlen” forent alle skandinaviske søstre. Det er soundtracket til alle jentevorspiel, og en garantert suksess på alle afterski. Livsglede og feminisme i ett og samme spor. En annen av hennes mest kjente låter er en cover av Petters “Mikrofonkåt”, en sang som ble hennes gjennombrudd på svensk i forbindelse med svenskenes versjon av “Hver gang vi møtes”.

Gratulerer med kvinnedagen!