Europe

Europe kommer til Sommerbris 2023

Europe er et episk band med en av de største hitene som finnes. Alle har stått minst en gang i livet og vrælt til “The final countdown” i en eller annen setting. Nå kommer de til Odderøya og Sommerbris for å gi oss en kickstart på sommeren.

Europe ble dannet i 1979, og fikk sin første milepæl i 1982 da de vant Sveriges mesterskap i rock. Men det er selvsagt 1986 som gjelder for Europe. Det året ga de ut albumet “The final countdown”. Albumet har tre enorme hits, tittelsporet “The final countdown” ble nr. 1 i 25 land verden rundt. «Rock the night» ble topp 10 i hele Europa og balladen «Carrie» nådde nr. 3 på Billboard.

Europe har tidvis vært oppløst og også hatt en annen besetning. Men dagens Europe som kommer til Sommerbris består av Joey Tempest, gitarist John Norum og resten av originalbesetningen. Dette er med andre ord en gavepakke til alle som hadde Joey Tempest på pennalet på 80-tallet.

Europe har gjennom årene hatt en rikholdig karriere der de har gitt ut 11 studioalbum, 3 livealbum, 3 samleplater og 24 musikkvideoer. Men deres aller mest innbringende konsert var mest sannsynlig på nyttårsaften i Stockholm i 1999. På den tiden hadde de vært i dvale siden 1992. Men ble gjenforent for en konsert der de i følge ryktene fikk absurde mengder penger for å spille inn det nye millenniet.

Europe er manifestasjonen av 80-tallet. Selv om låtene deres er fra lenge før den digitale tidsalder har de rundet over en milliard avspillinger på Youtube og tett på en halv milliard på Spotify, bare på “The final countdown” alene.

Det er bare å glede seg. Fredag 16. juni står Europe på scenen vår i amfiet på Odderøya.

Amfiet | Fredag 16. juni 2023