Smith & Thell til Sommerbris 2024

Den svenske stjerneduoen Smith & Thell gjester endelig Norge! Siden debuten i 2017 har de etablert seg som en del av det svenske musikkunderet med store internasjonale hits.

Maria Jane Smith og Victor Thell møttes i Helsingborg. Inspirert av sine idoler som Björk, Alanis Morisette og Mumford & sons startet de å lage musikk. Etter et par år i studio med prøving og feiling klarte de å finne sitt eget uttrykk. En slags countrypop gitarstil, som de kaller det selv. Eller catchy gitarpop som vi synes det er.

Med tre års kontinuerlig radiospilling i bagasjen er de i ferd med å bli store også i Norge. Men det kan kanskje innvendes at låtene og melodiene er større enn selve artisten foreløpig? Sånn type at man går og nynner på sangen, men ikke helt husker hvem som spiller den. Akkurat sånn er Smith & Thell.

I tillegg til å være sitt eget band har de rendyrket sine evner som låtskrivere. Og her er de blitt meget etterspurte de siste årene med låter de har skrevet for blant annet Martin Garrix, Alan Walker og Ava Max.

Vi tror det kommer til å bli fantastisk å se disse i amfiet lørdag kveld under Sommerbris. Og de kommer med nytt album før festivalen. Alt ligger til rette for at dette blir fett som fjell på Odderøya i Kristiansand sentrum.

Smith & tell spiller i amfiet lørdag 15. juni.