Scooter

Fenomenet Scooter er klar for Sommerbris

Han var en av de aller største da eurodance regjerte hitlistene på 90-tallet- På en magisk måte har Scooter klart det kunststykket å holde seg aktuell tre tiår senere. Og musikken er fremdeles den samme. Du er ikke i tvil når Scooter kommer på radioen.

Scooter er en av få artister som har sin egen kult. Godt hjulpet av legendariske sangstrofer som “respect to the man in the ice cream van”, “it’s nice to be important, but it’s more important to be nice” & “how much is the fish”. Det er så catchy som noe kan bli. Det er kanskje ikke direkte høykulturelt, men det er moro.

Et eksempel på Scooters unike kultposisjon er at det hvert år på Flekkerøya er Scooterparty i en gammel bunker fra krigen. Der møtes generasjoner av festfolk og lar det stå til med Scooter på anlegget i time etter time. Eller som Scooter selv sier: “God save the rave”.

Det er noen som vil påstå at Scooter går ganske godt i takt med miljøer som kan hevdes å veie smått over mot harry. Men Scooter når bredere enn det. I 2020 var han blant annet booket til å headline Tomorrowland, en av verdens største EDM-festivaler. Han trekker enorme folkemengder verden rundt. Og likt for alle konsertene er at publikum gir slipp på kredibilitet og slipper seg løs i nostalgi og guilty pleasures.

Scooter får æren av å avslutte den aller første Sommerbris i vårt treårs jubileum. Lørdag 18. juni er Scooter siste artist ut på scenen på Odderøya. Det betyr at det er mørkt, og selv om det bare er noen dager unna St. Hans er det mørkt nok til at hans visuelle show med flammer, lys og CO2 får full effekt.

Resten av sommeren 2022 kommer alle på Sørlandet til å snakke om du var på Scooter på Sommerbris. Vil du være den som går glipp av det? Hvis du bare skal se en konsert i Kristiansand i år. Så sørg for å velge denne.

Amfiet | Lørdag 18. juni 2022 | Scooter på Spotify