Emelie Hollow til Sommerbris

Livet er fullt av kontraster. Etter å ha skrevet sitt seneste album, Solitude, i isolasjon på en fjellhytte i Rondane sist vinter, er 25 år gamle Emelie Hollow denne vinteren en av de sju artistene som kommer sammen for å tolke hverandres låter i TV2-suksessen Hver gang vi møtes.

De siste årene har Emelie Hollow etablert seg som en av våre største og mest strømmede artister her hjemme, både som låtskriver for andre og som en artist hvis stemme kan få et helt konsertlokale til å nærmest glemme å puste. Hennes samarbeid med Alan Walker, låten Lily, er til dags dato strømmet mer enn tre milliarder ganger; hennes siste album ble i Aftenposten omtalt som «instant gåsehud», og hver måned strømmes låtene hennes i gjennomsnitt to og en halv million ganger.

18 år gammel deltok hun i TV-programmet The Stream, Sju år senere er hun en etablert artist som står støtt på egne bein, med en helt egen evne til å skrive låter i skjæringspunktet mellom melankoli og eufori, der det nakne og nedstrippede glir over i det storslåtte og orkestrale. En konsert med Emelie Hollow er en mektig opplevelse – få artister er i stand til å gjøre en konsertsal så stille, og fremkalle like mye gåsehud hos tilhørerne.

Emelie Hollow spiller i Amfiet fredag 14. juni.