Alt som er svensk er bra

Petra Marklund startet karrieren under navnet September som ho brukte frem til 2012. I følge seg selv ble ho lei av å synge på engelsk og farte verden rundt uten noensinne å ha tid til å være hjemme. Derfor droppa ho artistnavnet, flytta hjem og begynte å synge på svensk. Og det er på svensk ho har fått sin aller største schlager: “Händerna mot himlen”.

Med “Händerna mot himlen” har Petra forent alle skandinaviske søstre. Det er nesten som soundtracket til alle jentevorspiel, og en garantert suksess på alle afterski. Livsglede og feminisme i et og samme spor. En annen av hennes mest kjente låter er en cover av Petters «Mikrofonkåt», som ho har gitt ut på både svensk og engelsk. Vår bookingsjef Heine Strømme har vært en blodfan i flere år og har prøvd i årevis å booke ho til Kristiansand. Og endelig etter å ha nekta å turnere i år etter år har Petra bestemt seg for å besøke noen få festivaler i 2021, og blant dem Sommerbris i Kristiansand.

Petra har en uptempo livsglad pop, og behersker til fulle å blidgjøre sitt publikum. Ho var blant annet programleder to år for «Allsang på Skansen». Selveste toppen av svensk populærmusikk. I bunn og grunn er Petra Marklund lyden av sommer og sommerfestival.

Petra er et fyrverkeri på scenen. Vi gleder oss til å se ho på scenen lørdag 19. juni.