Vamp

Amfiet, lørdag 15. juni 2024 kl. 16:00

Med over tre tiår som et av landets mest ikoniske band har Vamp lenge vært en kjær perle som favner hele Norge.

Få om noen band har klart å utvikle et eget musikalsk uttrykk i den grad som Vamp har. Stort sett hører man med en gang at det er Vamp, selv om det er ei helt ny låt. Dette har de klart å kombinere med over 30 år med kvalitetsmusikk. Jevnlige utgivelser, høyt salg og streaming sammen med en drøss av priser vitner om både anmelderes og publikums omfavnelse.

Melodisk er det vanskelig å komme unna at musikken preges av menn som synger på umiskjennelig Haugesunddialekt. Det er liksom ikke tvil om hvor de er fra. Samtidig er det fengende og spennende. Vamp har klart kunststykket å være aktuell i over tre tiår, mens de har utvidet sitt publikumstekke til å spenne over ung så vel som gammel. Og i så måte er de et ypperlig band å ha på Sommerbris. «Alle» liker Vamp! Om det så er kjærlighetsviser eller livsglade betraktninger.

Vamp har hatt en litt variert besetning gjennom årene. Men hele veien er det styrt med sikker hånd av bandlederen Øyvind Staveland, som var primus motor for å dra det hele i gang høsten 1990. Den gang var han faktisk feier. Men med tiden ble kallet som feier lagt til side til fordel for kallet som folkrockstjerne.

Vamp spiller i amfiet på Odderøya lørdag 15. juni.