Scooter

Amfiet, lørdag 17. juni 2023

Scooter avslutter årets Sommerbris. Lørdag 17. juni kl. 23.30 går han på scenen for å gi oss «the sound of Scooter».

Etter fjorårets legendariske konsert, som samlet et fullt amfi, var vi ikke i tvil om at vi måtte booke Scooter tilbake til Kristiansand. Og han blir jo ikke yngre. Derfor var det like greit å bare sette han så fort som mulig.

Som vår bookingsjef Heine Strømme sier:
«Etter å ha stått i amfiet i fjor og sett hvordan publikum tok av til Scooter føltes det som å ha gjenreist Quartstemninga. Publikum ga slipp på alle hemninger og slapp seg løs sammen med 13 000 til raven. Dette måtte vi bare få til igjen på årets Sommerbris.»

Man kan fremdeles diskutere Scooters kulturelle betydning. Onde tunger vil ha det til at man først er i stand til å verdsette Scooters kunstneriske utøvelse etter at en viss grunnpromille er etablert. Strengt tatt innebærer all stor kunst at man har gjort litt forarbeid. At man har søkt mot kunstnerens utgangspunkt. Og i så måte er Scooter som stor kunst å regne.

Hva enn man vil si om Scooters kunstneriske uttrykk, er det uansett fengende som bare det. Det er bare Scooter som har tekstlinjer som denne fra «Nessaja»:
It’s not a bird
It’s not a plane
It must be Dave
who’s on the train

Kultposisjonen til Scooter, har om noe, blitt forsterket det siste året. I fjor nevnte vi det årlige Scooterravet på Flekkerøya. Der en gjeng med entusiaster samler seg i en bunker fra krigens dager og spiller Scooter hele natta. Denne «outingen» av det årlige Scooterraver har medført en hel haug av henvendelser fra fjern og nær om hvem man må snakke med for å bli med. Senest i forrige uke, i begynnelsen av mars, kom det en henvendelse fra en gjeng i Skien som ville gjøre hva som helst for å få mer info om raven. I tråd med den kristelige overbevisningen på Flekkerøya er det kanskje ikke rart at en av Scooters siste låter heter «God save the rave», med tekstlinja:
I’m the last man standing
On a party never ending

Scooter får altså æren av å avslutte Sommerbris nr. to også. Lørdag 17. juni går han på scenen kl. 23.30. En scene som er dobbelt så stor som i fjor med flere og større visuelle effekter som skjermer, flammer, lys, pyro og CO2.

Med Scooters egne ord:
«Welcome to the sound of Scooter.»

Dette betyr at årets program til hovedscenen på Sommerbris 16-17 juni er komplett med følgende artister:
Scooter, Europe, Chris Holsten, Astrid S, DDE, CC Cowboys, Bjørn Eidsvåg, Sirkus Eliassen, Beathoven, Blow, Miss Li og Halva Priset.