Petra Marklund spiller på Sommerbris 2022

Petra Marklund

lørdag 18. juni 2022

Petra Marklund startet karrieren under navnet September som ho brukte frem til 2012. I følge seg selv ble ho lei av å synge på engelsk og farte verden rundt uten noensinne å ha tid til å være hjemme. Derfor droppa ho artistnavnet, flytta hjem og begynte å synge på svensk. Og det er på svensk ho har fått sin aller største schlager: “Händerna mot himlen”.

Med “Händerna mot himlen” har Petra Marklund forent alle skandinaviske søstre. Det er soundtracket til alle jentevorspiel, og en garantert suksess på alle afterski. Livsglede og feminisme i ett og samme spor. En annen av hennes mest kjente låter er en cover av Petters “Mikrofonkåt”, en sang som ble hennes gjennombrudd på svensk i forbindelse med svenskenes versjon av Hver gang vi møtes. Vår bookingsjef Heine Strømme har vært en blodfan i flere år og har prøvd i årevis å booke ho til Kristiansand. 2022 er året det endelig skjer.

Petra har en uptempo livsglad pop, og behersker til fulle å blidgjøre sitt publikum. Ho var blant annet programleder to år for “Allsang på Skansen”. Selveste toppen av svensk populærmusikk. I bunn og grunn er Petra Marklund lyden av sommer og sommerfestival.

Petra er et fyrverkeri på scenen. Vi gleder oss til konsert med ho på scenen på Odderøya.

Amfiet | Lørdag 18. juni 2022