Olle Abstract

Bendiksbukta, fredag 14. juni 2024 kl. 18:00 og 23:00

The grand old man i norsk house tar turen til Bendiksbukta i sommer.

Få om noen har klart å sette et like stort avtrykk i den norske undergrunnen hva gjelder house. Skjønt undergrunn og undergrunn. Han hadde faktisk et ukentlig program på P3 i 14 år mellom 1994 og 2008. Så det åpner jo for en slags diskusjon om hvor undergrunn det er når du er på Norges største radiokanal i 14 stive år. Han ble uansett Norges fremste talsperson for housekulturen. Og hver lørdag kveld var det bare å sette på radioen, og så kom rytmene drivende i timene inn mot midnatt.

Få er klar over at Olle opprinnelig kom opp gjennom hiphop miljøet i Oslo øst. Men i tide for housemusikkens gjennombrudd så han lyset og omfavnet house, som ble 90-tallets store bevegelse. Vel etablert i housebevegelsen bygget han etter hvert det som ble en av verdens mest myteomspunne housecluber på Skansen i Oslo. Et lite nedlagt toalett med plass til 100 pers der det var full fest hver torsdag og gjeste-djs fra hele verden.

Som dj er Olle Abstract svært sjangeroverskridende. Han behersker alle former for dansemusikk, og vet å hente frem glemte perler til glede for nye generasjoner samtidig som det er drivende fett.

Olle spiller i Bendiksbukta både fredag og lørdag.