Miss Li

Amfiet, lørdag 17. juni 2023

Miss Li er en svensk popstjerne med klippekort på radiostasjonene. De siste årene har “Komplicerad”, “X” og “Close your eyes” rullet og gått i ett sett. Og nå kommer ho til Odderøya og Sommerbris for å spille i en hel time.

Lørdag 17. juni står Miss Li på scenen på Odderøya. Med sin energiske radiopop er musikken hennes som skapt for festivalen vår. I 2020 kom ho med landeplagen “Komplicerad”, en lett gjenkjennelig melodi som man tar seg i å nynne på etter at man har hørt den bare en gang. Miss Li spiller en pianopop basert på en blanding av flere ulike sjangre som blues, jazz, kabaret og folkemusikk. Kort sagt kan det oppsummeres som moderne pop.

I 2020 var Miss Li den mest strømmede kvinnelige svenske artisten på Spotify, godt hjulpet av “Komplicerad” som til sammen nådde platinum X7. I 2007 vant ho den svenske grammisen for årets låt med “Om du lämnar mig nu”.

Miss Li er spesielt flink til å få musikken sin med i tv-reklamer og amerikanske tv-serier. Så sjansen er stor for at du har hørt ho i bakgrunnen mens du har sett på tv og likt musikken uten å ane hva det er. Blant annet Grey’s Anatomy og Frustrerte Fruer.

Fun fact: Før Miss Li, eller Linda Therese Karlsson som ho egentlig heter, bestemte seg for å bli artist spilte ho fotball i allsvenskan for Ornäs. Mens ho var der ble ho med i en talentkonkurranse, og hadde bestemt seg for at om ho vant den så skulle ho satse på musikken. Resten er som de sier historie.

Miss Li kommer fra Sverige og gir oss behagelig radiopop med skjærgården i bakgrunnen og sola høyt på himmelen. Hva mer trenger vi for å kose oss på festival?