Halva Priset

Amfiet, fredag 16. juni 2023

Med landeplagen “Den fineste Chevy’n” har Halva Priset stått for den mest streamede norskspråklige låta i Norge de siste to årene. Med sin uslepne bygderomantikk har låta blitt en enorm radiofavoritt.

For noen år siden valgte vokalist og låtskriver Petter Kristiansen å pensjonere seg som artist, da under navnet Katastrofe. Det tok noen måneder så var savnet etter samfunnshus og konsertlivet blitt så stort at han samla den gamle gjengen og sparka i gang et nytt band: Halva Priset.

Her rendyrkes gjengens elsk for alt som er utenfor Oslo: Festene, musikken, naturen, bilene og samfunnshusene. Eller som Petter sier det selv: “Jeg er født og oppvokst i Fredrikstad, mellom to bondegårder, i et skogholt i Onsøy – at jeg savner og skal tilbake dit, tror jeg man hører ganske godt i låtene. by:Larm, selvdyrket veganermat fra Grünerløkka og månedskort på trikken blir for meget for en enkel Østfolding. Og, ja – Østfolding. Ikke noe Viken-tull. Østfold heter det.

På konsert er det en salig blanding av låter fra Halva Priset og de store hitene til Katastrofe. Det er gøy og ujålete. Det er et band som elsker å spille live med en hel haug av hits i bagasjen som publikum kan.