Francois K

Bendiksbukta, lørdag 15. juni 2024 kl. 23:00

Legenden, pioneren, Gudfaren avslutter årets Sommerbris i Bendiksbukta lørdag kveld.

21 år gammel flytta franskmannen Francois Kevorkian til NYC i 1975 for å utøve sitt kall som trommeslager. Etter en stund ble han spurt om å spille trommer til en av dj’ene som spilte på Galaxy 21. Og etter et halvt års tid med å se på dj’en fant han ut at det der kunne han også klare. Noen år senere var han en av de ytterst få som har vært dj på både Studio 54, The Loft og Paradise Garage. Alle tre ikoniske cluber som for all ettertid har definert klubbmusikken.

I 2000 slapp han en mix cd kalt «Essential Mix», som var hans gjennomgang av de beste clublåtene de siste 25 årene. Den ble en hyllet samle-cd, og nærmest et definerende punkt for danse- og klubbmusikk. Med den fikk de store massene endelig oppleve en av de virkelige store dj’ene som behersker alle sjangre og tar sitt publikum med på en reise.

Her hjemme er han godt kjent, for ikke å si beryktet, for å ha vært det store trekkplasteret da Club Quart var på sitt største i 2000-2003. Så for alle oss som fikk oppleve Kick på sitt beste da Quart var på topp. Nå er det tid for å gjenoppleve.

Med seks tiår i bagasjen som dj er dette en kapasitet som har et enormt repertoar å spille på. For ikke å glemme at han har remixet eller laget musikk med omtrent alle som er noe. Blant annet U2, Mick Jagger, Kraftwerk, Moloko og et helt album med Depeche Mode for å nevne noe.

Som dj er Francois K i stand til å bringe sammen de rareste musikksjangre og få det til å høres fantastisk bra ut. Få andre kan finne obskur funk og dra det rett over i techno og få det til å funke for et publikum som ikke nødvendigvis er technoentusiaster.

Vi synes vi er ganske så privilegerte som har fått til dette her. Nå for tiden gjør Francois K bare noen få utvalgte spillejobber utenfor NYC, og det er med stor glede vi har fått dette til og kan glede oss til en reise inn i dansemusikken utover lørdagsnatta på Odderøya.

Om du vil vite mer om alt han har gjort så les dette intervjuet i dj mag: https://djmag.com/features/francois-k-creative-force-interview

Francois K spiller i Bendiksbukta fra 23.00 lørdag kveld.